header image

Bővült és megújult az Audi Hungaria Iskola

Győr, 2016. szeptember 28. – Az Audi Hungaria Iskola bővítési projektjének második ütemében egy új épületszárnyat, egy teljes egészében felújított és kibővített épületet, valamint egy új aulát vehetett birtokba az intézmény 509 tanulója – köztük 52 elsős kisgyermek – és több mint 60 pedagógusa. A projekt ezen szakasza az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány beruházásaként valósult meg. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy az Audi Hungaria Iskola bővítésével hozzá tudtunk járulni az itt tanuló gyermekek korszerű, a mai kor igényeit minden szempontból kielégítő oktatásához. Az iskola diákjai a magyar és a német állam által elismert bizonyítványokkal a világ csaknem valamennyi  országában folytathatnak felsőfokú tanulmányokat, ezzel megnyílik számukra a lehetőség, hogy nemzetközi dimenziókban alakíthassák karrierjüket”, fogalmazott Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Az intézmény megújulása és fejlődése meghatározó élmény számunkra és a diákok számára egyaránt, hiszen aki iskolát épít, az bizakodva tekint előre, mert az oktatás a jövőnkbe történő egyik legjobb és legfontosabb befektetés”, folytatta Dr. Knáb Erzsébet.  

A 2015-ben zárult első ütemben 2.000 négyzetméternyi iskolaépületet újítottak fel, míg további 4.400 négyzetméteren új oktatási épületet és sportlétesítményt építettek. 

Az iskolabővítés második, idén nyáron lezárult szakaszában két új épületrésszel gazdagodott az intézmény, amelyekben többek között tantermek, csoportszobák és egy konferenciaterem is helyet kaptak. Mindezek mellett egy további épületet bővítettek és újítottak fel a kivitelezők, így mintegy 3.100 négyzetméternyi új épület áll az iskola tanulói és munkatársai rendelkezésére.

A Német Szövetségi Kormány 2013-ban ismerte el az Audi Hungaria Iskolát mint külföldi német iskolát. Ezzel tagja lett egy világszerte 140 iskolából álló hálózatnak.  Az intézmény 2010-ben 3 évfolyamon, 58 diákkal kezdte meg működését, 12 évfolyamra történő bővítése a 2017/18-as tanévben zárul le.